Novi Sad
04.11.2011.
09:22 > 09:47
Skupštinski savet za javni red, mir i bezbednost traži od Policijske uprave da poveća broj policajaca u onim delovima grada gde je stopa kriminala najviša.
  • Milan II

    07.11.2011 09:49
    KRADJE ISPOD LIMITA
    Na Limanu I, kod ograde Vodovoda, a za samo godinu dana, ukradeno mi je iz automobla tri akumulatora. Ima nas još mnogo slično oštećenih.
    Poznato je da ukradeni akumulatori bivaju razbijeni a olovne ploče izvadjene i prodate po otpadima. Da se to ne bi nastavljalo predlažem da se primi po jedan policajac za svaku otpadnu otkupnu stanicu i da tamo, na licu mesta, utvrdjuju ko donosi razbijene akumulatore na prodaju. Možda ova ideja neće uspeti pošto je pojedinačna vrednost akumulatora manja od 15000 din., a naša policija za takve kradje ne interveniše.
  • Oblivion

    05.11.2011 12:11
    Talas nasilja nije moguce samo represijom zaustaviti treba se pozabaviti i vrednostima u drustvu koje se propagiraju i prave plodno tlo za razvoj nasilja .
  • 05.11.2011 01:57
    Vapaj za ciscenje od kriminala i smeca
    Na "Novom Nasilju" vise ni metla gradske cistoce ne prodje, a o policajcima da ne govorim. Scena oko crkve je porazavajuca. Zardjalo zvono na zapustenoj livadi prekrivenoj gomilama sljunka i peska, zardjali i isarani "sveti" kontejner iliti neka prikolica za radnike, bacena zardjala "osvestena" trafika u paketu sa prosijacima ispred ulaza i uneredjenim beskucnicima koji pijani vrse nuzdu gde stignu, ostavljajuci za sobom na desetine malih flasica od alkohola. Sve izgleda kao scena iz Seljacke Bune Matije Gupca, a magla koja se spustila ovih dana se odlicno uklapa u scenografiju.
    Vi ste pokazali kako se jedan normalan deo grada dovodi na dno za cetri godine vase "vladavine".
    Molim 021 da sazna da li gradjani imaju prava da tuze grad za neizvrsavanje komunalnih obaveza za koje gradjani placaju, poput odrzavanje higijene i zelenih povrsina.
  • Nenad

    05.11.2011 00:15
    Jedini nacin je zapravo vracanje reonskih policajaca koje ce svi u kraju da poznaju i veruju im. Ovo svastarenje i vozikanje po gradu nicemu ne sluzi.
  • veselin

    04.11.2011 21:52
    Dajte malo više fabrika pa neće biti lopovluka,narod je gladan i promene moraju pod hitno tada kad pobede napredna shvatanja neće trebati policajaca jer će se poštovati ta uniforma kao i institucije .
  • RudolffNS

    04.11.2011 21:13
    !!!!
    Ne samo pojedini delovi grada vec svi delovi grada vape za pojacanom policijskom kontrolom...
  • Aska i vuk

    04.11.2011 19:26
    Traze vise policajaca za pojedine delove grada
    Ako znamo da je plata u Srbiji najmanja u regionu, da ljudi tesko zive onda nas ne trebaju cuditi i situacije gde imamo sve vise ubistava..Ne opravdavam, naprotiv osudjujem ali treba uci dublje u temu...Narod je nezadovoljan,gladan, ako znamo da sada policajac moze biti i osoba sa setomesecnim kursom za policajca onda je pitanje i koliko su kfalifikovane osobe koje treba da zastite nas gradjane... Nesto u ovoj zemlji treba promeniti..
  • Jaa

    04.11.2011 18:09
    Potrebno je vise policajaca naravno,ali nece to promeniti nezadovoljna lica kod ljuci ipak treba nesto jace promeniti,a to se zna da izbori koji slede vratice taj osmeh ljudima...
  • Freedom

    04.11.2011 18:06
    Razlog sve cescih pojava nasilja treba gledati kao logican rezultat urusenog drustva na svim nivoima ,socijalna patologija prozima ovo drustvo i moze se ocekivati da se sledece generacije biti sve gore .Pravosudje je takodje zbog sistema negativne selekcije i nepotizma odavno propalo a vlast sve prepusta stihiji .
  • Dika

    04.11.2011 16:25
    predlazem sledece:
    svako odgovara za svoj posao, pa nek i sudije odgovaraju!
    ako ne osude kriminalca na maksimalnu predvidjenu kaznu, a kriminalac ponovi kazneno delo, nek onda sudija dobije kaznu da odsluzi razliku izmedju onog sto je sudio i maksimalne kazne za to prvo ucinjeno delo!
    sto bi oni bili "nezavisni" a da ne odgovaraju ni narodu ni bogu???
    a zna se , policija i kakva takva te koje uhvati, sudije osude na uslovno...
  • Sale

    04.11.2011 13:10
    Svakako da je potrebno još policajaca, ali to nije jedino rešenje. Povećan broj nasilja nije jedino vezano za mali broj policajaca, već je to posledica opšteg nezadovoljstva u društvu! Kada bi država bila uređena i kada bi narod imao posla i mogućnost da zaradi bilo bi i manje nasilja!!!
  • Dragan

    04.11.2011 12:44
    Deja vu
    Već vidim šta će se desiti. Dačić će im reći da ne može dati više policajaca, te će onda kao "kompromisno" rešenje morati zaposliti još komunalnih policajaca. A znamo svi po kojoj liniji se oni zapošljavaju. Auuu...
  • Lala1

    04.11.2011 11:50
    Podrzavam ...
    Ovakav zahtev je sasvim opravdan. Treba povecati broj policajaca u svim delovima grada, a pogotovo u onim delovima grada gde ima najvise kriminala. Video kamere su se pokazale kao potpuni promasaj.
  • Lordmilan

    04.11.2011 11:40
    Slažem se da možda treba povećati broj policajaca al tako isto mislim da se treba koncetrisati na uzrok povećanja nasilja. Ako uzmemo pojedinačno da analiziramo svaku ličnost dolazimo da zaključka da se nezadovoljstvo životom manifestuje kroz povećanje agresije, a samim tim i povećanjem nasilja. Mišljenja sam da kad bi se situacije u zemlji popravila u pogledu ekonomije, privrede, finansija i ostalih segmenata života da bi se nivo nasilja u velikoj meri smanjio...
  • 04.11.2011 11:08
    Džaba više policije ako im je učinak kao do sada. Ustvari nije džaba, skuplje je...
  • 04.11.2011 10:27
    Naravno da treba da ih je više. Mnogo, mnogo više.
  • UA!

    04.11.2011 09:53
    Novo naselje
    Više nije Novo naselje, nego je postalo NOVO NASILJE!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna